Thursday, 7 July 2011

Aktiviti Untuk Tema Minggu Ini : TUMBUH-TUMBUHAN

Berikut adalah aktiviti-aktiviti menarik yang boleh digunapakai oleh guru prasekolah bersesuaian dengan tema bagi minggu ke 25.
Selamat mencuba..

Membuat cop pelepah pisang.
http://praskseafield.blogspot.com/2009/04/tema-tumbuh-tumbuhan.html

Kacang menjadi tauge
http://prasekolahsklaya-laya.blogspot.com/2010/07/aktiviti-tema-tumbuh-tumbuhan.html

7 comments:

HAPIZAH HASHIN S210209 said...

blog anda cantik dan feminin sangat.

Menarik la bila ajar budak2 pra sekolah tentang tumbuhan. Mereka sangat teruja bila cikgu mengajar seni dengan cop corak batang pisang. Pasti balik rumah habis batang pisang akan dijadikan bahan ujikaji mereka. Tahniah !!!!

NOORAZIAN MD. NOOR said...

Terima kasih kerana memberi idea untuk menjalankan aktiviti prasekolah bagi tema Tumbuh-tumbuhan.

suhaila said...

blog yang cantik dan menarik serta banyak info.tahniah.

cikgufaiz210284 said...

terima kasih....semua ilmu ini utk dikongsi bersama..

Pen Biru said...

kisah kacang menjadi taugeh..kadang2 buat saya tergelak sesorang..last week saya kena wakil jabatan main batu seremban.saya ingatkan mcm main batu sambut(batu7) tu..dan jugak guna batu betol..rupanya2 guna uncang segiempat yg berisi kacang hijau. oleh kerana ketua pasukan beli set yang baru, uncang tu, kainnya agak keras.so bila lambung rasa x best. saya kata kat member, suruh dia balik basuh ke,rendam ke sikit uncang tu,bg kain uncang tu lembut..member saya jawab "tak leh, sat lagi kacang dlm uncang bertukar menjadi taugeh" hahahahahha

cikgufaiz210284 said...

hihihi....a'ah la....x terpikir plak saya...tp awat pundi kacang pra kami x jd tauge plak bila kena air hujan br2 ni...agaknya kacang plastik kot ;-)

salmah said...

Tahniah, saya kagum melihat blok anda....salmah210222